YAŞLANDIKÇA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINIZ NASIL DEĞİŞİR?

yaşlılarda diş sağlığı

YAŞLANDIKÇA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINIZ NASIL DEĞİŞİR?

Sağlıklı yaşlanma konusu tıp camiasında, sağlık bloglarında, yaşam tarzı forumları gibi birçok yerde sıcak bir konudur. Yetişkinler ve yakında yaşlı sayılacak bireyler arasında ortak bir bağlantı varsa oda altın yaşlara kadar yıllara meydan okuyarak sağlıklı kalmanın arzusudur.

Kaslardan eklemlere, cilde ve diğer yüzlerce şeye tüm vücudunuzun iyi çalışmasını sağlamak için birçok nedeniniz var. Ancak dişleriniz bunların başında gelir. Yaşlandıkça diş sağlığınızın nasıl değiştiğini anlamak, yetişkinlikte ve sonrasında sağlıklı kalmak için çok önemlidir.

Yaşlanma ve Ağız Sağlığı

Kötü ağız sağlığı, kalp hastalığı, diyabet ve bir dizi başka sağlık sorunlarıyla doğrudan bağlantılı olabilir. Ağız sağlığınızın yaşlandıkça nasıl değiştirine dair birkaç örnek paylaşalım:

Sinir uçları: Yaşlanma süreci, diş kayıpları ve diğer diş sorunları ile ilişkili ağrı ve rahatsızlığı azaltan sinir uçlarının küçülmesini içerir. Basitçe söylemek gerekirse, yaşlı insanların daha genç birini uyaracak bir şeyi fark etme olasılığı daha düşüktür.

Kemik kaybı: Osteoporoz, yaşlanma sırasında kademeli olarak kemik yoğunluğunun kaybıdır. Bu, dişleri ve diş etlerini, özellikle çeneyi etkiler.

Kötü diş bakımı alışkanlıkları: Çoğu ağız sağlığı değişikliği yaşlanmayla ilgilidir. Ancak yaşlanmanın en kötü yönlerinden biri diş bakımına karşı genel ilgisizliktir. Bir istatistikliğe göre dünya çapında orta yaş üstü insanların %35’i düzenli fırçalama ve diş ipi kullanma alışkanlıklarını azaltmakta, hatta birkaç gün boyunca hiç yapmamaktadır.

Diş eti çekilmesi: Yaşlılığa yakın yaşlarda ve yaşlılık yıllarında kötü diş bakımı nedeniyle diş eti çekilmesi, ağız sağlığınızın yaşla birlikte nasıl değiştiğine dair en önemli sorundur. Geçen yıl yapılan araştırmalara göre dünya çapında 65-74 yaş arasındaki kişilerin yaklaşık %25’i diş eti çekilmesi sorununa sahiptir.

Yaşlanmayı durduramazsınız. Ancak yaşlandıkça diş sağlığınızın nasıl değiştiğini etkileyen bazı kötü alışkanlıklardan vazgeçebilirsiniz.

Doğru Diş Bakımı Sağlığın Anahtarıdır

Diş bakımınızda uygulayacağınız basit üç uygulama yaşlanma evresinin gerisinde kalmanızı ve tabiri caizse yıllara meydan okumanızı sağlar!

Yaşlılar ve yaşlılık evresindekiler için ağız ve diş sağlığını mükemmel kılacak üç uygulama

Fırçalamaya devam edin: Günde en az iki kez dişlerinizi fırçalamayı bırakmayın.

Diş ipi kullanın: Birçok yaşlı vatandaşın karşılaştığı diş eti hastalığı ve kemik kaybının yaygınlığı göz önüne alındığında, diş ipi kullanmak bunların önüne geçebilecek etkili bir yöntemdir.

Düzenli diş hekimi ziyaretleri: Uygun diş bakımı evde başlar ve profesyonel yardımla gelişir. Düzenli diş hekimi ziyaretlerini ağız sağlığınızın temelini oluşturur.

Özel Nafi Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, çocuklardan yaşlılara kadar herkese diş ve diş etleri konusunda yardımcı olmak için var. Muhteşem gülümsemenize en kısa zamanda kavuşmak için bizimle iletişime geçin.

Sağlıklı günler dileriz.

Bir Yorum Bırakın

İstanbul / Ümraniye

Alemdağ cad. No14 Kat2 Mertler İş Merkezi

(0216) 344 16 65

Bizi Arayın !

Açılış Saatleri

Pzt - Cmt: 9:00 - 19:00

Mail Gönderin

mail@nafiyılmaz.com